کد خبر 3159
۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۷

گزارش اختصاصی آهن‌نیوز از بازار آهن

افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها در بازار آهن

افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها در بازار آهن

این روزها آنچه تعیین‌کننده روند بازار است، همان نرخ ارز است، نرخ ارز نه به عنوان عامل تعیین‌کننده قیمت بلکه به عنوان محرک و سمت دهنده بازار اهمیت دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه آهن‌نیوز، طبق بررسی‌ها در کف بازار معاملات میلگرد ۵۰۰ الی ۱۲۰۰ افزایش داشته که دراین میان نیز میلگرد ذوبی در کارخانه و بنگاه هزار و ۳۰۰ الی دو  هزار تومان افزایش قیمت را همراه داشت و به قیمت میانگین ۲۴ هزار و ۷۰۰ تومان معامله شد.
قیمت تیرآهن ذوبی در بنگاه افزایش ۱۰۰ الی ۲۹۰ هزار تومان را به همراه داشته و به قیمت میانگین ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بخش شاخه‌ای خرید و فروش شد.
انواع قوطی پروفیل در بازار آهن امروز هزار الی هزار و ۶۰۰ تومان افزایش داشته و به مبلغ میانگین ۳۴ هزار تومان به دست خریدار رسید.
انواع ورق سیاه مبلغ هزار و ۴۰۰ تومان افزایش به همراه داشته و به قیمت میانگین ۳۵ هزار و ۷۰۰ تومان به فروش رفت.
انواع لوله صنعتی و داربستی با ۱۰۰۰ الی ۱۶۰۰ تومان افزایش به قیمت ۳۵ هزار و ۴۰۰ تومان معامله شدند.
نبشی، ناودانی و سپری نیز در بازار صعودی این روزها ۳۰۰ تومان افزایش داشت.
محصولات مفتولی (مفتول سیاه) نیز با بیشتر میزان به مقدار ۲۰۰۰ الی ۳۰۰۰ افزایش قیمت را به خود دیدند و به قیمت میانگین ۲۶ هزار تومان به فرروش رفت.

در بازار صعودی این روزها در بازار داخلی نگاه‌ها متفاوت بر شرایط حاکم است. یک نگاه معتقد است با گرم شدن هوا و بهبود عرضه آهن اسفنجی قیمت شمش به علت افزایش عرضه پایین می‌آید این نگاه قیمت اسفنجی را با فشار دولت در محدوده ۷ تا ۸ هزارتومان پایه و شمش را در پایه ۱۶ هزار تومان هر کیلو می‌بیند. مهم‌ترین استدلال این گروه فشار دولت روی ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی است که اجازه افزایش قیمت را علیرغم بالا رفتن حجم صادرات نمی‌دهد.
نگاه دوم اعتقاد دارد افزایش عرضه آهن اسفنجی و شمش با سه عامل خنثی خواهد شد اول افزایش نرخ گاز، برق، دستمزد و کرایه حمل و مورد دوم رقابت در بورس برای خرید که قیمت را بالا می‌برد.
سوم افزایش تقاضا و قیمت صادراتی است که واقعیت این است شمش ایران حداقل ۵۴۰ دلار فوب قیمت دارد و با تقاضای موجود تا سه ماه بعد کارخانه‌ها فروش را پر می‌کنند. بنابراین عرضه محدود می‌ماند. در مورد ارز هم این گروه امیدوار به پایداری نرخ ارز نیست.
تمام معادلات فولادی را اگر کنار بگذاریم آنچه تعیین‌کننده روند بازار است، همان نرخ ارز است. نرخ ارز نه به عنوان عامل تعیین‌کننده قیمت بلکه به عنوان محرک و سمت دهنده بازار اهمیت دارد.

از طرف دیگر زلزله ترکیه یک فاجعه انسانی است ولی در ماه‌های آینده تقاضای شمش و میلگرد و قراضه را در این کشور افزایش خواهد داد از آنجا که قراضه سی اف آر ترکیه یکی از شاخص‌های قراضه جهانی است حداقل در سه ماه آینده نباید خبری از کاهش قیمت قراضه باشد مگر آنکه قراضه حاصل از زلزله ترکیه بخشی از تقاضا را پر کند که زمان می‌برد.
پایان پیام/ ف

کد خبر 3159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =